Hikoki sarokcsiszoló

Ha létezik sokoldalú szerszám, akkor ez mindenképpen az. A Hikoki sarokcsiszoló szinte bármivé képes „átváltozni”. Ha éppen faanyagot szeretnénk darabolni, méretre vágni, akkor az is lehetséges, de ha csempézés közben precízebb vágatot akarunk készíteni, akkor annak sincs semmi akadálya. A megfelelő korong felszerelésével könnyedén elbánik a téglával, a fémmel, műanyaggal és egyéb építési anyagokkal is a Hikoki sarokcsiszoló.

A korong elképesztő fordulatszámmal pörög, emiatt az acélt is képes átvágni, viszont mindenképp ügyeljünk arra, hogy megfelelő pozícióban használjuk az állítható tárcsavédő burkolatot. Ez megakadályozza, hogy az apró, forró, lepattanó darabok eltalálják a Hikoki sarokcsiszoló használóját. A megfelelő védőfelszerelés szintén fontosnak számít munka közben. A legmodernebb Hikoki sarokcsiszolók már állítható fordulatszámmal érhetőek el a szerszamgepwebaruhaz.hu kínáltában. Ennek köszönhetően sokkal pontosabb vágatokat lehet készíteni.

Aki csak a műhelyben szeretné használni az eszközt, annak megfelelhet a hagyományos, vezetékes változat, viszont, a nagyobb mobilitás érdekében most sem szabad megfeledkezni az akkus kivitelről. Ha nem szeretnénk a dolgot a véletlenre bízni, akkor rendelhető egy Hikoki akkus csavarozó is az előzőekben említett eszköz mellé. Így már nem nagyon fogjuk magunkat olyan problémával szembe találni, amivel ne tudnánk megbirkózni. A Hikoki akkus csavarozó esetében szintén állítható a fordulatszám, ezáltal nemcsak csavarozáshoz, de fúráshoz is használható. Többféle fúrószár befogatására van lehetőség, ezáltal dolgozhatunk fémmel, fával, műanyaggal is.

A Hikoki akkus csavarozóhoz érdemes beszerezni egy több darabból álló bitkészletet. Mivel még felsorolni is nehéz lenne, hogy milyen sokféle csavar létezik, ezért érthető, hogy a Hikoki akkus csavarozónak ez az egyik legfontosabb tartozéka. Minél kompaktabb eszközről van szó, annál könnyebben lehet használni a nehezen hozzáférhető helyeken. Az apró méret ne tévesszen meg senkit, hiszen ez nem azt jelenti, hogy kisebb teljesítménnyel kell számolnunk.