napelem engedélyeztetés

Manapság biztosan nagyon sokan gondolnak Földünk jelenére és jövőjére egyaránt. Azt sejteni lehet már egy jó ideje, hogy az energiakészlet véges, ezért fontos olyan lépéseket tenni, amelyek ezek megóvását célozzák meg. Példának okáért, a napelem engedélyeztetés éppen ide kapcsolódik. Köztudottan a Nap erejét felhasználó és továbbadó rendszerek rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban, ez pedig nem a véletlennek köszönhető. Egy kis utánajárással könnyedén kideríthető, milyen sok különböző előnye van a napelem beszerzésének.

A különböző energiaszolgáltatók más-más eljárásokat alakítottak ki a napelem engedélyeztetés véghezvitelére. Többségében szükséges az adatbekérő lap kitöltése, amihez a villanyszámla adatait kell segítségül hívni. Természetesen még igénybejelentőt, tervezői megbízást és számos egyéb fontos dokumentumot kellene beküldeni jóváhagyásra. Jó hír, hogy ezek után már kezdődhet is folyamat lezongorázása.

A napelem engedélyeztetés további fázisai az ajánlatkérés, elbírálás, szerződéskötés, óracsere és az elem felszerelése. Érdemes kiemelni, hogy a magánszemélyek mellett, már a kisebb-nagyobb vállalkozásoknak és cégeknek is van lehetőségük a sikeres együttműködésre. Az Óbudai Egyetem, mint a konzorciumi partnerünk, együttes erejével olyan beruházás, fejlesztés látott napvilágot, ami igazán marandót hozott létre. Az innovatív elektromos autótöltővel vadonatúj technológia született meg. A rendszer lényege, hogy a szükséges energiát a napelemek adják, utána viszont újrahasznosított elektromos akkumulátorban tárolják.

Egyszerre több célt is sikerült megvalósítani ezzel a közös projekttel. Elsősorban az újdonság varázsa, másrészt pedig a konzorciumi partnerünk hallgatói is előszeretettel tanulmányozhatják a modern technika fejlődését, valamint a jelen rendszer működési elvét szintén. Megújuló áramot hoz létre illetve olyan pozitív hozadéka is van a berendezésnek, ami árnyékot biztosít a parkoló autóknak. Látható, hogy a konzorciumi partnerünk közreműködésével remek fejlesztés kelt életre, ami a jövő generációjának is hasznára lehet.