napelem telepítés

Napjainkban az energiaárak az egekben vannak, minden háztartás igyekszik spórolni valahogyan a fűtéssel, meleg vízzel, gázzal egyaránt, több-kevesebb sikerrel. Mégis a fizetésünk egy részét simán elviszik a számlák, pedig azt a pénzt egyébre is költhetnénk. Több ok miatt is érdemes elgondolkozni a napelem telepítésen. Először is hatalmas előnye, hogy a Nap fényenergiája, tehát az átalakításra felhasznált energia ingyen van, ráadásul korlátlan mennyiségben áll a rendelkezésünkre.

A napelemeknek nincsenek mozgó, forgó alkatrészei, amelyek esetleg meghibásodhatnak, elkophatnak, így nincs szervizdíj, sem éves ellenőrzés. Amint megvan a telepítés, onnantól kezdve megszűnnek a kiadások, hiszen a rendszer már csak bevételt termel. A napelemeknek köszönhetően csökkenthetjük, de akár le is nullázhatjuk a villanyszámlát. Ezek termelése teljesen független a villamos energiaáraktól.

Folyton megújuló, kiapadhatatlan energiaforrás ez, ameddig lesz Nap, addig termeli számunkra az energiát. Emellett, a napelemek növelik az ingatlan értékét, valamint óvja a környezetet. Persze a telepítés pénzbe kerül, viszont jó hír, hogy gyakran igényelhető erre állami támogatás. Az stnapelem.hu weboldalon olyan céget ismerhetünk meg, aminek magas műszaki ismeretekkel rendelkező munkatársai már több ezer sikeres telepítést vezényeltek le. Magas ügyfél-elégedettségi mutatókkal büszkélkedhetnek ezek a szakértők, akikhez érdemes fordulnunk, ha napelemek telepítését tervezzük.

Munkájuk ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik, de minden lépésnél velünk vannak, a tervezéstől egészen a kivitelezésig. Eléggé összetett feladatoknak kell eleget tenni, mire végül megtörténik a napelemek telepítése. A helyszíni felmérést követően, a műszaki, villamossági tervezés történik meg, majd az engedélyek beszerzése, ha van erre lehetőség, akkor a pályázatok intézése. A szakemberek megvizsgálják, hogy milyen aktuális támogatásokra lehetünk jogosultak és átvállalják a teljes ügyintézést. Ezután már csak a személyes ügyintézés és a napelem telepítés marad hátra.