QR kódos fizetés

Amikor készpénzmentes fizetésről van szó, akkor több opció közül válogathat bárki. A fejlődés révén, amit a digitalizáltság hozott magával, egyre kisebb szerep jut a megszokott készpénzes fizetésnek. Vannak olyan tranzakciók, ahol ez már korántsem elképzelhető. Az országok közötti fizetés például csak elektronikus formában képzelhető el, hiszen a több milliárdos tételek egyéb formában nehezen cserélhetnének gazdát.

A mindennapokban sem más a helyzet. Érthető, ha valaki nem szeret nagyobb összegekkel a zsebében, tárcájában, táskájában szaladgálni az utcán. Amikor lakás, kocsi vagy más nagyobb értékű dolgok vásárlásáról van szó, akkor biztonságosabb, ha a számla kiegyenlítése elektronikusan zajlik. A fizető oldaláról ehhez a megfelelő adatokra lesz szükség, ellenben a fogadó részéről már külön megoldások merülnek fel. Az áruházakban az egyszerű POS terminálokkal lehet gyorsan és problémamentesen elvégezni a tranzakciót.

Ellenben van még más alternatíva, amilyen a SoftPOS, valamint a QR kódos fizetés. Ezekben a közös, hogy mindegyiknél okostelefont vagy más elektronikai eszközt, mint tablet használnak, amire telepítve van a megfelelő applikáció. Ezen keresztül valósul meg a tranzakció. Már csak az a kérdése, melyik az ideálisabb? A válasz a vállalkozás mivoltában és a forgalomban rejlik. A cmo.hu weboldalon bővebben olvashatsz mindkét fizetési mód előnyeiről. Leegyszerűsítve, ha valaki vállalkozásának kicsi a forgalma és főként készpénzzel fizetnek, de kötelező megteremteni az elektronikus módot, akkor a QR kódos rendszer remekül megfelel számára.

A SoftPOS terminál ezzel szemben azoknak jó, akik rendszeresen használják az elektronikus fizetést, például utazó, értékesítő ügynökként, árukihordóként és igénylik a praktikumot. Egyértelműen mindkét rendszernek megvannak a sajátos előnyei. Ezeknek a célirányos kihasználásával növelhető a kényelem és még a vásárlók kedvére is lehet tenni. A CMO munkatársai örömmel segítenek a választásban és testre szabásban, hogy a fizetés mindig gördülékenyen, nem mellesleg átlátható formában, az előírásoknak megfelelően történjen.