immunrendszer erősítése

Bármennyire is fájdalmas belegondolni, az ősz és a tél már nincs is olyan messze. Ez az időszak, amikor a vírusok és baktériumok a legkönnyebben megtámadnak minket. Már nemcsak a nátha vagy az influenza vírusról van szó, hanem amint megtapasztaltuk, sokkal pusztítóbb kórokozókra is fel kell készülnünk.

Az immunrendszer erősítése tehát az egyik legfontosabb feladatunk a hideg beállta előtt. A vitaminok nagyon fontosak az immunrendszer erősítése során. Szerepet játszanak az immunsejtek növekedésében és osztódásában.


Emellett erősítik a szervezet gátjait, a bőrt, valamint az emésztőrendszert, a légzőszerveket és a húgyutakat. Antioxidánsként is működnek, ezért harcolnak a szabadgyökök ellen, így védve szervezetünket a rákos megbetegedésektől.

Ki ne hallott volna már az aszkorbinsav, ismertebb nevén a C-vitamin szerepéről az immunrendszer erősítése terén? A többi vitaminhoz hasonlóan, ez is nagyszerű antioxidáns. De mit tehetünk még a vitaminok szedése mellett az erős immunrendszerért? Természetesen kerüljük a túlzott stresszt, hiszen ez az immunitás ellensége.