valas

Amikor beköszönt egy új szerelem, meg vagyunk róla győződve, hogy ez bizony örökké fog tartani. Eszünkbe sem jut a válás lehetősége, ezért bátran összekötjük életünket szívünk választottjával. Ilyenkor is érdemes azonban házassági vagyonjogi szerződést kötni, ami a továbbiak folyamán mindkét felet védi.

Persze a kapcsolat virágzásakor nem szívesen gondolunk erre. Amennyiben azonban a józan ész érveit is meghallgatjuk, érdemes minden körülmények között tisztázni határainkat, mielőtt belépnénk egy új, közös életbe. Így egyik félnek sem kell azon aggódnia, hogy a másik többet vagy kevesebbet vitt be a házasságba. Nem kell azon sem rágódnunk, ha az évek alatt az egyik fél nagyon sikeres lesz vagy épp tönkremegy.

Egy házassági vagyonjogi szerződéssel független emberként élhetünk párunk mellett, ami a mindenkori felelősség terhét is a saját vállunkon hagyja. Egy ilyen tisztázott kapcsolat már eleve egyenes mederbe tereli a párkapcsolatot. Sok válás fogható a rossz anyagi helyzet miatti folytonos veszekedésekre, ahol a felek örökös egymást hibáztatása szürkévé és lassan elviselhetetlenné teszi a mindennapokat.

Egy házassági vagyonjogi szerződéssel ettől az úttól is megmentheti házasságát, egy esetleges válás esetén pedig a tisztázott viszonyoknak köszönhetően rövid idő alatt túleshetnek a formalitásokon. Már házasságban él? Semmi sincs veszve, a házassági vagyonjogi szerződést ugyanis házasság alatt is meg lehet kötni. Éljen szerelemben, boldogságban, de tisztázza határait és biztosítsa be házasságát sokáig!