Manapság ritka, hogy valaki a hagyományos úton találjon párt magának. Az emberek állandóan rohannak, ezért nincs idejük ismerkedésre és a hangos klubok, ahová elvileg szórakozni járnak, nem igazán alkalmasak arra, hogy jókat beszélgessenek. Tehát, egyre inkább csak az internetes társkeresés marad, mint lehetőség, annak ellenére, hogy sokan ódzkodnak tőle.

Azonban, ha a megfelelő társkereső alkalmazást választják, akkor senkinek sem kell tartani ettől, mert ki lehet szűrni a kellemetlen szituációkat és meg lehet előzni az átveréseket is. Például a Nilsay weboldal egy remek alternatíva az internetes társkeresés azon formájára, ami valóban célravezető és tényleg jó érzéssel tölt el mindenkit.

Itt krediteket kell vásárolni, ha valaki minden szolgáltatást szeretne használni, tehát azok, akik csak másokat akarnak bosszantani, már eleve nem fognak regisztrálni. Persze ettől még az internetes társkeresés nem biztos, hogy azonnal eredményt hoz, de jó pont, hogy a komolytalan, mások kárán szórakozni vágyó személyek nem rondítanak bele.