Ha a poloska megtelepszik a lakásban, akkor nagyon nehéz kiirtani, ezért sokszor komoly vegyszereket is bevetnek azért, hogy megszabadulhassanak ettől az élősködőtől. Azonban a poloska elleni védekezés ezen módja az egészségre is káros, így meg kell fontolni, hogy mi kerül bevetésre.

Létezik már természetes poloskariasztó, ami kisgyermekek és háziállatok mellett is bátran alkalmazható, így érdemes inkább ezt választani. Például a Bioforce mindössze csak rozmaring, muskátli, citromfű kivonat, repceolaj, citromsav, guargumi és víz felhasználásával teszi lehetővé a poloska elleni védekezés kockázatmentes kivitelezését.

Ugyan ezeknek az anyagoknak az elegye nem öli meg a vérszívókat, de a szaga távol tartja a befújt területektől. Érdekes módon, a Bioforce poloskariasztó az emberi orrnak kimondottan kellemes illatú, így még csak ennyi kellemetlenséget sem okoz, hogy valami fura szagot el kellene viselni. Érdemes kipróbálni a poloska elleni védekezés során, hiszen nem kell tartani a negatív következményektől.