Hazánk a mérsékelt égövön fekszik, ami azt jelenti, hogy az év egyik felében a hideg, míg másikban a forróság az úr. Pontosan ezért, ehhez alkalmazkodni kell a vezetés tekintetében is. A szezononkénti abroncscsere kiemelt fontossággal bír, hiszen ez az életünket jelentheti bizonyos esetekben. Soha nem szabad a 205 55 R16 téli gumi vásárlását elhanyagolni, hiszen amint 7 fok alá süllyed a hőmérő higanyszála tartósan, a nyári szettekkel történő vezetés bizonytalanná válik.

A gyártók jól tudják, hogy mire kell figyelni, amikor megterveznek egy új terméket. A 205 55 R16 téli gumi lamelláinak elhelyezkedése és mélysége, a keveréknek a típusa teljesen eltérő a nyári kialakításhoz képest.

Megéri minél hamarabb szert tenni a kerekekre, hogy amint közeledik a váltás ideje, akkor már azonnal kéznél legyenek és ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnunk a beszerzés után. A 205 55 R16 téli gumi vásárlását online is megoldhatjuk, ha ellátogatunk az autogumivasarlas.hu oldalra. A remek árak és kiváló minőség garancia arra, hogy nem fogunk csalódni a termékekben.