sebtapaszok

A különféle sérülések meglehetősen gyakoriak mind a gyermekek, mind a felnőttek esetében. Felszakadt bőr, felrepedt ajak, karcolások, de akár mély ujj vágások vagy harapásnyomok. Mindezek akkor keletkeznek, amikor a legkevésbé számítunk rájuk.

Ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogyan kell helyesen ellátni ezeket és mely esetekben ajánlott a sebtapaszok használata. A balesetek bárhol és bármilyen helyzetben előfordulhatnak, játék, sport, főzés vagy akár házimunka közben is.


Ezért tanácsos egy könnyen hozzáférhető helyen elsősegélycsomagot tartani. A sérülésveszélyes szabadidős tevékenységekhez és sportokhoz pedig célszerű egy hordozható mini készletet birtokolni fertőtlenítő folyadékkal, alapvető kötszerekkel és sebtapaszokkal.

Ezeket az autóban lévő elsősegély csomagban vagy a kerékpár csomagtartójában lehet tartani. A sebek mérete és mélysége változó lehet, de még a felületes sérülések is megfelelő kezelést igényelnek. Ne feledjük, hogy a sebtapaszok használata előtt még az apró horzsolásokat is fertőtleníteni kell!