Sokan nem is tudják, hogy mennyi mindenre jó és milyen hatással van a szervezetünkre. A szaunázás természetes úton edzi meg az immunrendszerünket. Ilyenkor elég hirtelen és nagy hőhatásnak tesszük ki a testünket. Ekkor a szervezetünk elkezd védekezni, felgyorsul a vérkeringésünk és verejtékezni kezdünk.

Ez a verejtékezés pedig a szaunázás másik jótékony hatása, mert így a bőrön keresztül távozhatnak a méreganyagok. Mivel szaunázás közben folyamatosan dolgozik a testünk védekező rendszere, ezért közben kalóriát égetünk.

Így azoknak is remek megoldást jelent, akik szeretnének megszabadulni néhány felesleges kilótól. Azért érdemes egészségesen étkezni és sokat mozogni, ha látványos eredményt akarunk elérni.

Többféle szauna létezik, viszont a lényege mindegyiknek ugyanaz. Használhatunk aromaterápiás olajokat vagy elfekhetünk a nagyobb kabinokban, az biztos, hogy utána minden esetben frissnek és energikusnak fogjuk érezni magunkat, főleg a bátrabbak, akik nem utasítanak vissza egy hirtelen hideg fürdőt a szaunázás után.