NTAK regisztráció

Fejlődni nemcsak saját erőből lehet, hanem a finanszírozások okos kihasználásával is. Mivel a kormány célul tűzte ki a turizmus fejlesztését, ezért ma már nemcsak a vendéglátósoknak fontos a forgalom növelése, hanem az országnak ugyanúgy. Fokozni a látogatók számát viszont további fejlesztésekkel lehet, de ezt csak úgy van mód hatékonyan elosztani, ha rendelkezésre állnak a pontos adatok. Itt lép be képbe a Magyar Turisztikai Ügynökség és az általa létrehozott, valamint felügyelt Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, ami egy korszerű digitális szoftver.

Ahhoz viszont, hogy erre minél több vállalkozás rá legyen kapcsolva, kötelezővé vált a szállásadóknak és vendéglátósoknak. Erről is olvashatsz a cmo.hu weboldalon. Ezek a szektorok azok, amik a leginkább érintettek a turizmus területén. Bár a legújabb módosítások szerint, az adatszolgáltatás nem vonatkozik mindenkire, de ettől még regisztrálni szükséges. Ezt egy központi, majd pedig ágazati szektorra vonatkozóan kell megtenni, az erre létrehozott hivataloknál.

Szerencsére nem kell vesződni a személyes ügyintézéssel, mert van esély online végezni a folyamatot. Azt követően, hogy ezt megtetted, már csak olyan szoftverre lesz szükséged, amit rákapcsolva a rendszerre, a hatóságok látni fogják az aktivitásodat. Milyen adatokat kell megadni pontosan? Idetartozik a napi forgalom, a fizetési módok szerint, valamint a rendelések száma és típusa. A rendelések adatai vonatkoznak tételesen az adott termékre és annak árára, minden kiegészítőre, akárcsak a köretek, feltétek, stb.

Ezeket egyenként beütni egy különálló rendszerbe elég bonyolult és fáradságos feladat lenne, de erre nincs szükség, mert létezek olyan applikációk, amelyek segítségével a kassza könnyen összeköthető az NTAK rendszerrel és az információ átadása megtörténik. Érdemes megfelelni az előírásoknak, mert azok elhanyagolása komoly büntetéseket von maga után, amiket kár lenne megkockáztatni. Minden újonnan induló cégnek fontos regisztrálnia, hogy követhessék a forgalmát és annak fényében végezhessenek fejlesztéseket az adott régióban.