automata öntözés

Ahhoz, hogy a kertben üzemelő, előre beprogramozható locsolórendszer működését megértsük, fontos bizonyos adatokkal felvértezni magunkat és elsajátítani a technika alapjait. Ez abban segít, hogy az automata öntözés víztakarékossági elvével tisztában legyünk. Nyilván, ha valamilyen eszközbe vagy műszerbe komolyabb összeget invesztálunk, a lehető legmagasabb színvonalat várjuk cserébe a pénzünkért.

Sokáig tartotta magát a köztudatban az a tévhit, miszerint az automata öntözés költségesebb, mintha locsolókannát ragadva mi magunk esnénk neki a kert növényeinek a locsoláshoz. Szerencsére, már egyre többen ismerik fel ezen alaptalan hiedelem komolytalanságát és jönnek rá arra, hogy a kijelentés ellenkezője az igaz. Az automata öntözés ugyanis víztakarékos, ezáltal pedig energiát spórol meg nekünk, ám nem mindegy, hogy ehhez milyen feltételeket biztosítunk. A technika sajátja, hogy akkor és annyi mennyiségű vizet locsol szét egyenletesen terítve, mint amennyire a kinti növényeknek szükségük van.

Gyepszőnyeg fektetés a kertre igazítva

A precíz működés alapja a személyre szabott megoldások háza tájékán keresendő. A kertépítő a gyepszőnyeg fektetés során elhelyezi a berendezés alkatrészeit, a korábbi tervezés mentén haladva. Ennek köszönhetően a locsolórendszer láthatatlan és a szórófejek is csak akkor emelkednek a földfelszín fölé, ha a program szerint eljött az öntözés ideje. A gyepszőnyeg a kertben a legtöbb vizet igénylő egység. A smaragdzöld, egyenletes szőnyeg mutatós mivoltának köszönhetően, az egész udvar ékköve, így annak rendszeres gondozása erősen ajánlott.

Ha a BVKert honlap mögött álló csapattól igényli a gyepszőnyeg fektetés folyamát, valóban minőségi produktumot kap. Ezek a szőnyegek ugyanis 1, de nem ritkán 1,5 éven keresztül növekednek és erősödnek a fűiskolában, teljesen gyommentesek és 90%-ban gyökeresedett fűből állnak. A gyepszőnyeg fektetés elvileg nem függ az aktuális évszaktól, ám Bozsik Viktor kertépítő szerint nem érdemes várni a munka elkezdésével télig.