örökzöld növények

Egész évben káprázatosak, így nem meglepő, hogy számos kertben és udvaron kapnak helyet. Az örökzöld növények a nyári hónapokban kiválóan árnyékolnak. Ahhoz, hogy állandóan pompázzanak, a gondozásukról nem szabad megfeledkezni.

Az ültetés utáni 2 évben az öntözés rendkívül lényeges, hiszen fontos szerepet tölt be a gyökerezésben. A nyári telepítéskor természetesen sokkal több vízre van szükségük. Ilyenkor javasolt a kora reggeli vagy a késő esti órákra hagyni a locsolást. Az örökzöld növények tápanyagszükségleteit is figyelembe kell venni, hiszen ez nagyban befolyásolja a fejlődési folyamatot.


Évente több alkalommal nyírásra szorulnak, amit a virágzást követően célszerű először elvégezni. Az utolsó metszésre lehetőleg szeptember végén kerüljön sor, így a következő tavaszig nem lesz rájuk gondja.

A művelethez csupán egy metszőollóra lesz szükség, ami minden kertészkedni szerető ember birtokában van. Az örökzöld növények könnyen formázhatóak, így bármilyen alakzatot készíthet. Alkotás közben kiélheti a kreativitását.