fazékkorong

Ha létezik embert próbáló feladat, akkor a betoncsiszolás mindenképpen annak mondható. Ezt gyakorlatilag nem is lehet kivitelezni fazékkorong hiányában. Természetesen a Boschnak erre is van megoldása, amit a megnövelt gyémánttartalmú fazékkorongok jelentik. Az egyenetlen betonfelületek kezelése más módon megoldhatatlan lenne. A keményfém erősítésű kötésnek köszönhetően, maximális igénybevétel mellett is bírja a strapát. A fazékkorong szerkezetében nem tesz kárt a nagymértékű surlódás és az ebből fakadó hő sem. Mindez a különleges kialakításának köszönhető.

Az egyenetlen felületek sokkal könnyebben kezelhetőek ezáltal, hiszen így nem biztos, hogy fel kell törni a járdát, vagy a betonpadozatot, hiszen a fazékkorong segítségével egy teljesen egyenletes, egységes felület érhető el. Ha ez még nem lenne elég az előnyökből, akkor vessünk egy pillantást a tompahegesztésű szegmenseire! Ez teszi lehetővé a rezgésmentes munkavégzést. Minél alacsonyabb a rezgésszám, annál kényelmesebb a munka, hiszen így nem fárad el olyan hamar a csukló, a könyök és a váll.

Fém fúrószárak páratlan tartóssággal

A beton mellett a fémmegmunkálás sem valami egyszerű. Egy deszkát vagy egy lécet könnyűszerrel átfúrhatunk, de mi a helyzet akkor, amikor egy acéllemezbe kellene furatokat készítenünk? Ekkor magas fordulatszámra és fém fúrószárakra lesz szükségünk. Ezzel előfúrhatjuk a csavarok helyét a különféle fémelemekben. A gipszkarton profilok esetén is hasznos, hogyha van kéznél egy szett a fém fúrószárakból, mert ezáltal jelentősen felgyorsítható a munka. A hatékonyságukat a precíziós köszörülésnek köszönhetik. Jogos a kérdés, hogy mégis miben mutatkozik meg ez a hatékonyság?

A fúrás akár 30%-al felgyorsítható ezzel a gyártási technológiával, amellyel a Bosch fém fúrószárak készülnek. Ezekkel a tartozékokkal ötvözött és ötvözetlen acélt is megmunkálhatunk. Mindezt úgy, hogy közben nem kell attól tartanunk, hogy bármikor tönkremehetnek a fúrószárak, hiszen rendkívül időtálló kivitelben készülnek a Bosch jóvoltából. A fémek mellett, a nem vas fémek és a kemény műanyagok megmunkálására is alkalmasak.