beruházás támogatási kedvezmény

Egy cég vezetése elég komoly és fárasztó feladat, ezért megéri azt nagyon odafigyelve és sok esetben megfelelő segítőtársakkal közösen végezni. Vannak, akik annyira a magukénak éreznek egy vállalkozást, hogy legszívesebben mindent ők intéznének, de ez egyszerűen lehetetlen. Amikor például fejlesztésekre kerül a sor, akkor a beruházás támogatási kedvezmény igénybevételével elérhetőek a költségek jelentős lecsökkentése. Számszerűen ez úgy néz ki, miszerint jó esetben 65 %-os finanszírozásra lehet számítani a költségek terén.

Ez kifejezetten szép összeg, amiért megéri fáradozni. De mégis honnan érkezik a beruházás támogatási kedvezmény? Voltaképpen egy olyan kaszából, amit mi magunk töltünk fel a társasági adó címén. A keret a befizetést követően nagy százalékban, ami az energetikai fejlesztések esetén eléri a 70 %-ot, visszaigényelhető. Természetesen szükség van bizonyos minősítésre, amit csak engedéllyel rendelkező cégek adhatnak ki. Csakis ennek birtokában veheti kezdetét a lényegi beruházás támogatási kedvezmény igénylése.

Látható tehát, hogy megéri energia-hatékony módon gazdálkodni a rendelkezésünkre álló forrásokkal, mert így plusz pénzre tehetünk szert. Ugyanakkor ezért tenni kell és vannak olyan kötelezettségek, például az almérő rendelet formájában, amiket elengedhetetlen betartani. Konkrét jogszabály vonatkozik erre, amiről részletes tájékoztatást találunk a getenergy.hu weboldalon.

Az előírások sok esetben csak nyűgnek tűnnek, de jobban mögéjük nézve könnyen észrevehető, hogy van azoknak egy olyan vonulata, ami igenis hasznos, hiszen a betartásukkal széles körű és pontos adatok gyűjtésére van mód. Az előírások keretén belül kihelyezett műszerek gondoskodnak róla, hogy feltáruljanak a gyártási folyamat során azok a gyengepontok, amiket kijavítva nagyban mérsékelhető a pazarlás. Munkaállomásra, időrendre elosztva nagyon részletes adatsorokat kapunk, így azonnal látszani fog, pontosan hol kell közbelépni a fejlesztés érdekében. Az almérő rendelet hatálya alól bizonyos részek kiesnek. Ismerjük meg a részleteket, majd pedig cselekedjünk a megtakarítás érdekében!