fénymásolópapírok

Az irodák elengedhetetlen kellékei, viszont otthon is számos esetben jól jöhetnek. A fénymásolópapírok manapság különböző kivitelben vásárolhatóak meg, így mindenkinek lehetősége van olyan darabokat választani, amelyek minden tekintetben megfelelnek az elvárásoknak.

Az előállítási folyamattal kapcsolatban meg kell említeni, hogy igencsak összetett. Első lépésként kéregtelenítik a fát, majd megtisztítják és apró darabokra vágják. Ezt követően gépi darálóban vagy vegyszerekkel leválasztják a cellulózt, ebből kifolyólag jön létre a sűrű pépszerű anyag.


A kapott masszát többször átmossák és klórral fehérítik. A fénymásolópapírok készítésének következő fázisa, hogy egy szitaszalag alkalmazásával lerázzák a vizet, aminek köszönhetően széles papírlap keletkezik.

Ezután nedves görgők, valamint melegített szalagok segítségével alaposan megszárítják. Végezetül feltekerik és méretre vágják. A vastagság jól rámutat a minőségre. A hagyományos 80 grammos fénymásolópapírok mellett, 200 grammos verziókat is beszerezhet.