öntözőrendszer kalkulátor

A nehéz, fárasztó nap után érthető az igény, miszerint alig várjuk, hogy a saját otthonunk kényelmében megpihenhessünk kicsit. A nyári kellemesen langyos kora délutánokon jólesik kicsit elvonulni a világ zaja elől és a kertben ücsörögve szemlélni a természet párját ritkító szépségét. De vajon mennyit kell beinvesztálnunk a kertépítésbe? Létezik talán egy mindent tudó öntözőrendszer kalkulátor, ami elárulja a releváns összeget a mi személyre szabott esetünkben?

A válasz sajnos az, hogy ilyen kalkulátor nincs, hiszen a költségeket minden esetben a személyes találkozó függvényében határozza meg a kertépítő mester. Szili Krisztián több mint 12 éve foglalkozik kerttervezéssel és építéssel, olyan modern technikákat felhasználva, amelyek előre borítékolják a maximálisan kielégítő eredményt. Ha mindenkire ráillő öntözőrendszer kalkulátor nem is létezik, a Szili úr honlapján található referenciák között számos példát találhatunk, ahol az aktuális kertek pontos paraméterei is fel vannak tüntetve, illetve az anyagár ás munkadíj kettőse szintén látható.

Ennek tükrében már könnyebben tudunk dűlőre jutni. Az automata öntözőrendszer tervezése körül azonban még mindig keringenek kellemetlen tévhitek. Tipikus téveszme például a rendszer magas ára. Szili úr véleménye szerint, az ügyfelek nagy százaléka megdöbben, látva a jutányos költségekkel operáló árajánlatot, hiszen ők másra, jóval nagyobb díjakra számítottak. Sokan tartanak a rendszer bevezetése előtt az irreálisan magas vízfogyasztástól is.

Az igazság az, hogy az alig vagy az egyáltalán nem locsolt kerteket nagyobb mennyiségű víz kell érje, ám általánosságban ez a mennyiség még mindig jóval kevesebb, mintha locsolókannát ragadnánk és magunk látnánk hozzá az öntözésnek. Az automata öntözőrendszer tervezése közben többen kérdezik azt is, hogy a téli szezonban, esetleg utólag lehet-e telepíteni? A válasz természetesen az, hogy igen. Végül, de nem utolsósorban azt a tévhitet is meg kell cáfoljuk, miszerint az említett rendszerek könnyen meghibásodnak.