kazein fehérje

A lassú proteinnek is nevezett anyag a tejsavó egyik formája, amibe az izolátum és a koncentrátum is beletartozik. A kazein fehérje funkcionális szerkezete lehetővé teszi, hogy több ideig emészthető legyen a szervezetben, így az aminosavakkal való telítettség hosszú és stabil folyamata érhető el.

Eredetét tekintve, az ilyen protein a tej erjesztésének klasszikus terméke. Ma már nélkülözhetetlen összetevője az egészséges izomnövelési folyamatnak és az erős test kialakulásának.


Az amerikai és európai gyártók ilyen sporttáplálékai, a fehérje más típusaitól, az elhúzódó lebomlás által különböznek. A kazein fehérje egy adagját este vagy reggel kell meginni, így az izomrostok kialakulását és táplálását tiszta proteinnel érhetjük el az éjszaka folyamán vagy egész nap, anélkül, hogy további fehérjére lenne szükség.

Ez ma már elengedhetetlen a szervezet fontos aminosavakkal való stabil telítettségének kialakításához. A kazein fehérje ára a hasonló táplálékkiegészítők más típusainak szintjén áll, de sok esetben a gyártó elismertségétől függ.