Radiátor bekötés
Radiátor bekötés

Ahogy az őszi napok egyre hidegebbé válnak, úgy tekerjük mi is egyre feljebb a fűtésért felelős eszköz szabályozóját. Ha a fűtőtest elavult, eljött az idő a cserére. Az új radiátor bekötés és üzembe helyezés tipikusan az a feladatkör, amit nem szabad egyedül elvégeznünk, még akkor sem, ha rendelkezünk a kellő affinitással.

Sokan abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy a radiátor bekötése az egyszerű feladatok közé tartozik, hiszen nincs is más dolgunk, csak lecsavarozni a régit, és annak a helyére felhelyezni, majd rögzíteni az új eszközt.

Problémát okozhat, ha az elavult radiátor túl régi, hiszen annak az elöregedett részei a csavargatástól és a túlzott rángatástól akár el is törhetnek. Ez esetben két dolgot tehetünk: az egyik, hogy az otthon tartott menetvágóval leszedjük az eltört részeket, a másik pedig, hogy professzionális segítséget hívunk.

Mivel a tapasztalat is azt mutatja, hogy a legtöbb háztartásban hiánycikk az említett szerszám, a radiátor bekötés marad a szakemberre – garantáltan így járunk a legjobban.