A mindennapi életünk rengeteg stresszel jár, még akkor is, ha nem érzékeljük annyira ártalmasnak. A hosszú múlttal rendelkező rózsagyökér rendkívül hatékony azoknak, akik szeretnénk megvédeni az idegrendszerüket és egész testüket a feszültségektől, a romboló befolyásoktól. Fontos észben tartanunk, hogy a folyamatos igénybevétel és a sok tennivaló megterhelő a szervezetünknek, mert sokszor elmulasztunk relaxálni és kellő mértékben pihenni.

Mindez hosszútávon gyengíti az immunrendszerünket, megterheli a veséket és sok stressz-hormon keletkezik a testünkben. A rózsagyökér mindezt mellékhatások nélkül tudja enyhíteni. Ráadásul a rózsagyökér rendelkezik adaptogén tulajdonsággal, ami azt jelenti, hogy alkalmazkodik a szervezet szükségleteihez és annak megfelelően hasznosul. Sokszor nem tudjuk elkerülni a megterhelő életeseményeket és helyzeteket, de igenis tehetünk azért, hogy ne kerüljünk padlóra, ahonnan nehéz felállni. A rózsagyökér kapszula ebben kiváló partnerünk és támaszunk lehet.

Bizonyos hormonok hiánya is komoly tünetekkel járhat. Például a progeszteron hormon pótlása egyet jelent a megoldással abban az esetben, ha ingerlékenység, fáradtság és menstruációs zavarok jelentkeznek. Ezek hátterében gyakran a progeszteron hiány húzódik meg. Ez előfordulhat fiatalabb nők esetében is, de leginkább az középkorúaknál jelentkeznek efféle panaszok. Az ösztrogén és a progeszteron egyensúlyának felborulása arra is visszavezethető, hogy sok kémiai anyag kerül a szervezetünkbe, amit ösztrogénként azonosít a testünk. Ennek következtében máris ösztrogén dominancia keletkezik.

A progeszteron hormon pótlása természetes úton javasolt, mert ha minden készítményt megfontolás nélkül használnánk, akkor könnyen előfordulhat, hogy inkább rontunk a helyzeten. A wisetreenaturals.hu oldalon megrendelhető termék természetes alapanyagokat tartalmaz. Fontos társ ebben az E vitamin, aminek a hiánya összefüggésben lehet a hormonhiány kialakulásával is. Ne feledjük, hogy progeszteron hormon pótlása sok esetben megszünteti a testi és lelki problémáinkat egyaránt!