hasplasztika után

Mivel egyéni adottság a bőr rugalmassága és feszessége, ezért vannak, akiknél egy szülést vagy erőteljesebb fogyást követően a hasukon lévő bőr nem tud megfelelően visszahúzódni, nem képes visszanyerni eredeti alakját, hanem megereszkedik. A petyhüdt, lógós hassal nem kell megbarátkozni, ugyanis hasplasztikával megoldható a probléma. A www.drfalus.hu weboldalon erre is kitérnek. Nemcsak a zsírfelhalmozódások, hanem a megereszkedett, úgynevezett kötényhas is szépen alakítható hasplasztikai műtéttel.

A beavatkozás során a plasztikai sebész eltávolítja a megereszkedett, laza hasfali bőrt az alatta található zsírral együtt, ily módon állítja vissza a hasfal bőrének feszességét. Az operáció előtt el kell végezni néhány vizsgálatot, ez az EKG, a mellkasröntgen, a tüdőszűrés és a labor. Azoknál a pácienseknél, akik átestek már korábban plasztikai műtéten, valamilyen betegségben szenvednek és rendszeresen szednek gyógyszert, további analízisekre is szükség van.

A hasplasztikának 3 típusa van, a mini, a normál és a zsírleszívással kombinált. Minden esetben altatásban történik a hasplasztika műtét, ami 2-3 órát vesz igénybe. A beteget csak másnap engedi haza a plasztikai sebész az operáló intézményből. Ezt követően 3-4 napig otthoni pihenés javasolt és ugyanennyi napig nem érheti víz a sebet. A műtött személynek 4-6 hétig egy speciális haskötőt ajánlott hordania, a megfelelő gyógyulás és a tartósabb eredmény érdekében. Foglalkozástól függően, akár már 1 hét elteltével is és vissza lehet térni a munkába.

Az autóvezetést azonban ajánlott mellőzni 1-2 hétig. Tilos a sportolás és az erősebb terhelés további 4 hétig és nem ajánlott hason feküdni sem. Arra szintén vigyázni kell, hogy a beavatkozás után 6 hónapig ne érje UV fény a műtéti heget, mert a metszés helyének napoztatása azzal a következménnyel járhat, hogy eldeformálódik a heg. Nem pusztán a napozás, de a szolárium is kerülendő ez idő alatt. Ha minden orvosi javaslatot betartunk, akkor zökkenőmentesen zajlik a beavatkozás utáni regeneráció.