Sajnos gyakori problémának tekinthető az apró kövek felpattanása a szélvédőre az utazásaink során. Amellett, hogy alapos okunk van mérgelődni, a megoldással is gyorsan foglalkoznunk kell. A szélvédő javítás hatékonyságát növelhetjük, ha leragasztjuk valamilyen erre alkalmas ragasztószalaggal az érintett felületet és mielőbb szakértő segítséget kérünk.

Így megóvjuk a kisebb sérülést a szennyeződésektől és a további repedéstől. A szélvédő, mint egy védelmi rendszer van jelen az autóban, így biztonságról csak abban az esetben beszélhetünk, ha sérülésmentes. A felépítésének köszönhetően, a kövek becsapódása következtében, többnyire csak a felület sérül, de annak helye és formája hatással lehet a szélvédő javítás kimenetelére.

Modern technológiák és felkészültség jellemzi a legtöbb javítást végző szakembert. Persze megelégedettség és eredményesség nem is várható ezek nélkül. Akár az esztétika, akár a biztonság, akár az anyagiak a legfontosabbak számunkra, a megfelelő időben és szakszerűen történő szélvédő javítás az adott helyzetben elengedhetetlen.