használati mintaoltalom

A kis- és középvállalkozásoknak, a versenyképesség megőrzése érdekében, védeniük kell a találmányaikat és termékeiket. A szabadalmak azonban drágák és nehezen megszerezhetőek. A használati mintaoltalom gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás.

A szabadalomhoz hasonlóan, ennek a bejelentése is a műszaki megoldásokra összpontosít, valamint rajzokat és leírást tartalmaz. A használati mintaoltalom alapvető meghatározását tekintve hasonlít a szabadalomhoz. Ez egy műszaki találmányra biztosított kizárólagos jog, ami a szabadalmakhoz hasonlóan, lehetővé teszi a jogosultnak annak a megakadályozását, hogy mások a védett találmányt a tulajdonos beleegyezése nélkül kereskedelmi célokra felhasználják.

A használati mintaoltalom engedélyezésének ideje 6-12 hónap között mozog. Ez lényegesen rövidebb idő, mint a szabadalom engedélyeztetésének folyamata, ami általában 3-5 év. Kíváncsi arra, hogy a használati mintaoltalom lenne-e a legjobb védelem az Ön innovációjának? Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy szakértőnk segítségével megtalálja a helyes választ!