Könnyen megfigyelhető az a tendencia, hogy a számítógép használat korában a fiatalok már egyre kevesebbszer nyúlnak a könyvekhez, hiszen rengeteg érdekességet kínál számukra az internet is.

Mégsem lehet azt állítani, hogy az ifjúsági könyvek népszerűsége csökkent volna az elmúlt években, amire az ad magyarázatot, hogy ezeknek a köteteknek a cselekménye még mindig fenntartja a tinédzserek érdeklődését. Az online felületen található repertoár elképesztően széles, így minden kedves vásárló rátalálhat azokra az ifjúsági könyvekre, amelyeknek a tartalma, a képi világa és az ára is megfelelőnek bizonyul. Sokan azt gondolják, hogy nehéz megtalálni azokat a műveket, amelyek biztosan elnyerik a tetszésüket.

Annak érdekében, hogy gyorsan el tudja dönteni az adott műről, hogy elegendő izgalmat, kalandot vagy romantikát tartalmaz-e, olvassa el a termékoldalon található szösszenetnyi tartalomismertetőt! Az ott leírt tájékoztató jellegű sorok nagy segítséget nyújtanak abban, hogy rátalálhasson az igényeknek megfelelő ifjúsági könyvekre.