Bizonyos embereket a mai napig tisztelettel és elismeréssel emlegetnek a történelemkönyvek. Egészen pontosan azért, mert valamiben szép teljesítményt nyújtottak, esetleg valami korszakalkotót hoztak létre. Tesla – Az elektromosság korának feltalálója című könyv részletesen bemutatja a híres tudósnak az életét.

Egy időben az élete igen jól ment, hiszen a felső tízezer köreit járta, azonban az élete vége felé már inkább szegénységben élt. Azonban az tény, hogy nagy áttörést hozott az elektromos forradalomban, ezért mindenképpen megérdemli, hogy az emberek felnézzenek rá. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy igen sok történettel szórakoztatta a csodálóit, ami már inkább mítoszgyártásnak nevezhető.

Egyszer egy újságírónak elmondta, hogy létrehozott egy olyan részecskesugár szerkezetet, amivel az ellenséges repülőgépeket képes lelőni. Tesla – Az elektromosság korának feltalálója mindenképpen érdekes olvasmánynak bizonyul. A könyv alapja Nikola Tesla tudósnak az életrajza, ezért ennek a tudatában szükséges azt az érdeklődő elolvassa.